Свято Вишиванки в нашій школі

 ми вшановуєм пам`ять Лесі Українки

2018-2019 навчальний рік

Декада української мови та літератури

Уже традиційно у перші тижні листопада в нашій школі урочисто проходить Декада української мови, присвячена Дню української писемності та мови, який всі українці світу відзначають 9 листопада.

Найрізноманітніші заходи з нагоди Дня писемності тривають упродовж двох тижнів. Це і конкурси, й виставки, і концертні програми, і просто змагання, а також цікаві уроки про скарби рідного слова, тематичні лінійки, виховні справи.

Цього року програма предметної декади була, як завжди, досить насиченою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

Флеш моб "Червоний мак" , присвячений Дню пам'яті і примирення

Всеукраїнська акція "Зробимо Україну чистою"

Флеш-моб "Вони тримають небо"

День Святого Миколая в школі

Флеш-моб "Дух, що тіло рве до бою..."

ДНІ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ СПАДЩИНИ                                                               

Перше причастя...                                                        У неділю, 31 травня 2015 року Божого відбулась Свята Літургія, яка відкрила двері дитячих сердець на прийняття Ісуса у Пресвятій Євхаристії. Раділи усі, бо цього дня вони зустріли свого найкращого Друга. У цей день на парафії храму святого Василія Великого, це прекрасне сонце Христового Царства не тільки оживляло душі діточок, які прийняли Ісуса до свого серця, ця світла подія стала радісним, пам'ятковим святом, що залишиться у серцях батьків, хрещених, родини та друзів на ціле життя. З великим хвилюванням та захопленням діти очікували на цей особливий день, щоб сказати Ісусові, як Його люблять та чекають на Нього. Але найбільше цій події радів Ісус, який знайшов Собі місце у маленькому дитячому серці.Приймаючи Святе Причастя у кожному маленькому сердечку лунає:- «Сьогодні Господи, цілковито віддаюсь у Твої Пресвяті руки. Очисти, Боже, душу мою, наповни її Твоїм життєдайним світлом. Нехай проллється на мене твоя безмежна любов, щоб від нині Ти завжди перебував у мені, а я - у Тобі...» Перше Святе Причастя -- це невід'ємна частина традиції Української Греко-Католицької Церкви, що передавалася від покоління до покоління. З перших днів народження дитини, церква хоче обвити, обійняти її своєю рятівною благодаттю. До причастя ми допускаємо дітей з моменту хрещення, називаючи їх ангелятками,тому що в хрещенні вони таємниче занурюються в Христа і починають жити Його життям. Маленьку людину батьки приносять до храму для того, щоб вона вже з перших годин свого життя отримала досвід благодатного життя з Богом. Святе Таїнство Євхаристії є найкращим даром, який нам залишив Христос. "Хто споживає тіло моє і кров мою п'є, той у мені перебуває, а я - в ньому". Через Євхаристію Ісус перебуває між нами і в нас, супроводжує нас на всіх дорогах нашого життя. Кожне святе Причастя має бути найкращою хвилиною дня і цілого життя кожної дитини.Перше Святе Причастя -- перепустка в особливий світ. Діти, які готуються до такого випробування, починають усвідомлювати свої особливі обов'язки. А також це чудова нагода об'єднати всю родину.Після Св. Літургії діти подякували Богові за отримані ласки прекрасними віршами. Отець Ярослав привітав причасників з їхнім першим важливим християнським екзаменом у житті. Він вручив кожній дитині ПАМ'ЯТКИ про Першу Сповідь та урочисте Святе Причастя. Перше причастя -- це мить, яка закарбовується у серці на ціле життя, це хвилина яка дарує радість життя, це миттєвість яка веде нас до неба..

Єдиний урок пам’яті,  присвячений вшануванню початку  депортації кримських татар  та представників інших народів з території Криму

Поки в світі буде слово, поки в світі будуть Люди — буде Мати на землі.О. Головко





У травні, коли природа-мати виряджає свою доню-землю в пишному уборі весняних квітів у дорогу життя та радості, люди висловлюють подяку материнській самопожертві і відзначають «День Матері». 

Відкритий виховний захід                         "Україна - європейська країна"

"Олімпійське лелеченя"

За підсумками обласного етапу історико-географічної експедиції учнівської молоді "Історія міст і сіл України" департаментом освіти і науки Тернопільської ОДА оголошено подяку колективу Скомороської ЗОШ І-ІІ ст. (керівник Красножона С.І.) за кращу конкурсну роботу "Урочище камінне - цікаве і дивовижне поруч" за напрямком "Туристсько-краєзнавчі маршрути, екскурсії"

Флеш-моб “Молитва за Україну”, присвячений 150-ій річниці від дня народження Митрополита Андрея Шептицького

Учнівська акція                                                      “… Наречемось України вірними синами”, присвячена 200-й річниці від дня народження Михайла Вербицького



25 ЛЮТОГО - ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ЛЕСІ УКРАЇНКИ

  Є  ЛЮДИ,  ЯК  СВІЧКИ, ЗГОРЯЮТЬ,  ВІДХОДЯТЬ У  НЕБУТТЯ. 

 Є ЛЮДИ,  ЯК  ЗІРКИ, ГОРЯТЬ  І  СВІТЯТЬ  ВСЕ  ЖИТТЯ. 

Лінійка-реквієм, присвячена Небесній Сотні                              ...помолися за мене, рідненька,                     бо тепер я у Сотні, у Бога

Під час різдвяних свят шкільний вертеп вітав жителів села з народженням Христа.


       Різдво — це велике та радісне свято, яке святкує Україна та інші країни світу. Наша школа також вирішила гідно  відзначити це свято. Було організовано учнівський вертеп «Різдвяна ніч».


       Під час різдвяних свят вертеп ходив від хати до хати і розносив звістку про народження Ісуса Христа. У дитячому виконанні лунали як відомі всім колядки, так і зовсім нові. А чого тільки не бажали  господарям дому: і добра, і щастя, і достатку, і здоров’я!


      Діти  старанно готувались до свята, тому і декламування, і артистичність, і костюми творили надзвичайну піднесеність.


      Атмосфера різдвяних свят запанувала у кожному домі, в кожному серці залишились тільки найкращі спогади і святковий настрій.


      Христос народився! Славімо його!

"Вона жива і буде жити вічно ..." Саме під таким гаслом відбулося у Скомороській ЗОШ  І - ІІ ст. літературне свято, присвячене життю і творчості великої поетеси - Лесі Українки